Catàleg de l’exposició “Armando Mas, Arquitecte, Urbanista. La seva obra i els seus somnis”

Aquest catàleg és el resultat directe de la necessitat de disposar d’un document que recollís el gran esforç d’estudi, de digitalització, i de tractament arxivístic de tota la documentació que ha estat utilitzada per a l’organització de l’exposició dedicada a l’obra professional de l’arquitecte, urbanista i artista, Armando Mas Tulla, Gelida 1918 – Barcelona 1988.

imatge_exposicio_armando_mas

El motiu de l’exposició, es deu a la petició de la Teresa Mas d’un reconeixement públic  de la feina que va realitzar el seu pare, l’Armando Mas, com a arquitecte Municipal no només a Castelldefels sinó també a d’altres localitats com Gelida, Martorell i Castellbisbal, i també de la feina privada, projectant edificis religiosos, d’habitatges, escolars, comercials, industrials, educatius i esportius.

Aquest catàleg segueix el mateix plantejament que el guió de l’exposició, amb les imatges i textos que la formen. A més s’ha afegit d’altres documents que complementen l’explicació i que no han pogut aparèixer per falta d’espai. I per últim hem afegit la transcripció literal, elaborat pel mateix Armando Mas, del seu currículum on detalla tots els projectes i tasques que ha portat a terme. Es tracta d’un document extraordinari per poder veure el llarg recorregut de la seva feina professional. Hem respectat l’estil que va utilitzar.

Al final d’aquest catàleg afegim les dues ponències que es van exposar a la taula rodona posterior a la inauguració de l’exposició, i que complementen molt bé les dades sobre la primera època de l’arquitecte i la seva aportació a la generació d’arquitectes posteriors, i la segona que parla de la idea de de nou plantejament de ciutat que volia implantar a Castelldefels amb els aires de reforma de l’alcalde Ercilla.

Accediu al document

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.